Conopida murata
Dulceturi si conserve / 27.10.2009

Mod de preparare

Este foarte buna si inedita. Utila, fie drept garnitura, pe un platou cu muraturi, fie simpla, alaturi de carne sau mancaruri care merg cu muraturi.

Ingrediente:

o conopida mare, boabe de piper, o foaie de dafin, marar uscat, sare, apa, otet, o radacina mica de hrean.

Preparare:

Rupe conopida in bucatele si spal-o bine. Pune buchetele de conopida in borcan, adauga hreanul taiat betisoare, piperul boabe si mararul uscat. Pune la fiert apa, masurata, si adauga cateo lingura cu sare, pentru fiecare litru. Dupa ce apa clocoteste, lasa-o sa fiarba trei-patru minute cu clocote mari. Da deoparte si adauga o lingura de otet pentru fiecare litru de apa. Pune apa fierbinte, incet peste conopida. Sigileaza borcanul. Daca vrei si indraznesti, poti adauga si un ardei iute mic si rosu, intreg.
Este buna de mancat dupa aproximativ trei-patru saptamani, poate fi pastrata pana la sase luni la loc rece si intunecat.
  • nina, miercuri, 03.10.2012 15:11
    conopida murata

    Cu parere de rau , mie mi s-a inmuiat ( nu este crocanta ) conopida ; oare de ce ?

  • adriana, marţi, 17.01.2012 12:25
    conopida murata

    cum se pastreaza culoarea alba la conopida murata?

  • Dora, joi, 29.10.2009 07:46
    muraturi

    Sugestie pentru cei ce nu agreaza otetul: Muraturile de orice fel sunt exceptionale doar cu apa si sare(o lingura de sara neiodata la un litru de apa), hrean, piper, coriandru, marar uscat sau seminte si ce mai stie si doreste fiecare pentru aroma. Si sunt excelente combinatiile de castraveti, gogonele, lebenita, telina radacina si frunze, conopida, unul- doua mere-pere-gutui, rondele de morcov, ardei iute( la alegere) toate puse imediat la un loc racoros de max 15 gradesi intunecat, pentru o fermentare lenta. Sunt delicioase! Asa le face si mama, asa le fac acum si eu, si toti care gusta le declara delicioase! De-abia astept sa se mureze cele puse toamna asta! Sanatate si pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro