Salam de biscuiti
Dulceturi si conserve / 22.02.2013

Ingrediente

500 g biscuiti, 250 ml lapte, un pachet margarina sau unt, 200 g rahat, 100 g zahar, 3 linguri de cacao, o lingura esenta de rom, nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Pentru inceput va trebui sa maruntim biscuitii. Taiem rahatul in bucatelele mai mici pe care le adaugam apoi peste biscuitii maruntiti. Pentru prepararea siropului salamului de biscuiti, punem intr-o cratita laptele si zaharul si le tinem pe foc amestecand pana cand zaharul se topeste si laptele incepe sa fiarba. Dam apoi focul mic si adaugam pachetul de margarina pe care il taiem bucatele pentru a se topi mai repede. Amestecam pana cand se topeste margarina, apoi punem cele trei linguri de cacao si amestecam pana cand incorporam cacaoa in siropul salamului de biscuiti. Luam de pe foc siropul obtinut si il lasam putin la racit. Dupa ce s-a mai racit putin, adaugam si lingura de esenta de rom. Punem siropul peste biscuiti si rahat si amestecam pana cand biscuitii absorb tot siropul. Trebuie sa avem grija ca atunci cand amestecam compozitia de salam de biscuiti sa nu se faramitam de tot biscuitii. Pentru a si arata ca un salam de biscuiti nu ne mai ramane decat sa punem compozitia intr-o folie de celofan sau folie de aluminiu. Trebuie sa lasam salamul de biscuiti sa se intareasca la frigider vreo cateva ore inainte de a-l servi.

  • Xena, marţi, 23.04.2013 15:29
    zahar brun

    Si eu am inteles ca ar fi mai sanatos, pentru ca pastreaza melasa naturala din trestia de zahar. In orice caz, eu il folosesc la cafea si ceai, iar gustul pare mai bogat:D

  • lizuca.martie, miercuri, 20.03.2013 12:52
    zahar brun

    Buna! Am o intrebare: stie cineva daca pot folosi zahar brun in loc de zahar alb? ...mi-a zis o colega ca este mai sanatos si mai gustos. Ce parere aveti?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro