Usturoi murat
Dulceturi si conserve / 27.10.2009

Mod de preparare

Nu poti sa-ti imaginezi cat este de bun pana nu-l gusti. Pune in borcane mici, astfel incat sa folosesti o data tot continutul.


Ingrediente:

 

usturoi, boabe de piper, otet, sare zahar sau miere, un ardei iute mic.


Preparare:

 

Curata usturoiul si pune-l in borcane. Adauga ardeiul iute printre cateii de usturoi si boabe de piper. Prepara un sirop din 250 cl apa, 250 cl otet, o lingurita de sare si trei linguri de zahar sau trei linguri cu miere. Fierbe-l si rastoarna-l fierbinte peste usturoi. Sigileaza borcanul. Este gata intr-o saptamana si poate fi pastrat pana la un an.

  • Tony, marţi, 13.11.2012 09:10
    usturoi murat

    Am facut si eu aceasta reteta chiar aseara ,dar dupa 1h am observat ca usturoiul din borcan a inceput sa oxideze, de ce?

  • deeadami, vineri, 21.01.2011 14:52
    usturoi murat

    hmmm, trebuie sa fie tare buuuun; eu la castravetii in saramura pun usturoi (4-5 catei/borcan mic) si e super, parca-i migdala la gust; incerc si reteta ta

  • melissa, sâmbătă, 20.11.2010 09:15
    dulceturile

    le ador ft mult

  • mert, sâmbătă, 20.11.2010 09:13
    imi plac foarte mult muraturile in special conopidele murate

    conopidele sunt ft sanatoase

  • meli, sâmbătă, 20.11.2010 09:10
    conopida murata si usturoi murat

    ft bune retetele astea

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro