Parea ca am epuizat toata oferta cu tenta de celebritate. Ei bine, nu. Tocmai am descoperit inghetata Graveyard. Ce gust are cimitirul? In opinia celor de la Ben & Jerry, poti experimenta un gust nu neaparat scary, dar cu siguranta cu nume ce fac aluzie la titluri arhicunoscute: "Pulp Addiction", "Double Trouble", "Fudge Central" , "Karamel Sutra", "The Vermonster", "Bohemian Raspberry", "Fossil Fuel", "Minter Wonderland", "From Russia with buzz" s.a.

Dusi cu zaharelul


Nu numai sexul ori marcile consacrate vand bine. Traditia e la fel de buna pentru marketing. Pentru ca bacon-ul este unul dintre produsele preferate de americani la micul dejun, producatorii din
Delaware s-au gandit sa introduca gustul de afumatura si-ntr-o inghetata, garnisit cu sirop de artar. O gasiti ambalata sub numele de Memphis Barbecue and Bacon. Asa ca, dintr-o simpla degustare, va potoliti si pofta de desert, si pe cea de bacon. Cu ceapa n-or avea? Inca nu, n-au ajuns si in Romania, din pacate, dar si sortimentul lor cu bere ar prinde foarte bine la noi. Varianta lor la inghetata cu tequila este inghetata cu Mojito. Nu stim insa cat de buna ar putea fi inghetata "Ulei de motor"?!


E stiut faptul ca francezii sunt magicieni ai deserturilor. In mod ciudat, parizienii opteaza pentru aroma inghetata a prajiturii cu morcovi, trasa la cornet, in timp ce, tot la francezi, dar undeva mai la sud, este la mare cautare inghetata de vanilie si lavanda, dupa cum sugereaza site-ul http://recipes.suite101.com. Sortimentul cu aroma de cuisoare este cel mai bine vandut la americani in timpul sarbatorilor de Halloween si Thanksgiving, dar si ghimbirul este apreciat iarna, pentru ca iti incalzeste pieptul imediat.


Daca cele de mai sus vi se par ciudate, ce-ati zice de niste feluri de mancare "congelate": paste cu branza, piure cu carnati (Aunt Bessie's), aripioare de pui, peste, creveti, crabi, taitei cu carne, splina, caracatita, sepie, carne de cal, salata, usturoi ori branza? Le gasiti pe toate la http://foodnetworkhumor.com. In cartierul chinezesc din New York puteti gasi si inghetate cu Wassabi, sare de mare, ardei iuti de Cayenne, avocado, sos de fasole uscata si unt de arahide cu jeleu. Alte arome neobisnuite pentru o reteta de inghetata vin sa completeze meniul: porumb, grau, soia, spanac, usturoi, susan, vinete coapte sau ulei de masline. Vreti sa vedeti in ce masura sunt ele interesante pentru consumatori? Gasiti detalii pe
http://us.toluna.com.

Fara zahar


Dietele inca va dau batai de cap? Nu-i nimic. Tot din Delaware vine si solutia, cu cele trei sortimente dietetice: Vanilla, Butter si Yogurt, toate "no fat, no sugar".
Si pe la noi se gasesc in supermarket-uri, daca vei cauta bine prin frigidere, inghetatele fara zahar. Personal, pana acum am depistat produse de la doi producatori si trei variante de aroma: vanilie, ciocolata si lamaie.

Si, sa va mai vand un pont: cele mai la indemana retete de inghetata low-fat este iaurtul cu fructe pus la congelator sau spuma de fructe facuta in casa si apoi congelata. Asa, veti avea parte si de fructe, si de un produs organic, ca tot e la moda mancarea eco!

Foto:
www.thelondonpaper.com
www.who-sucks.com
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro