Prajitura cu caise
Ingrediente si cantitati: 1/2 cana caise uscate, taiate pe jumatate, 1/2 cana stafide, 1/4 cana zahar, 1 1/2 cana zahar, 220 g crema de branza, la temperatura camerei, 1 ceasca unt, 1 1/2 lingurita esenta de vanilie, 4 oua, 2 1/2 cani faina, cernuta, 1 1/2 lingurite praf de copt, 1/2 cana alune de padure, taiate marunt...
Ingrediente si cantitati:
1/2 cana caise uscate, taiate pe jumatate
1/2 cana stafide
1/4 cana zahar
1 1/2 cana zahar
220 g crema de branza, la temperatura camerei
1 ceasca unt
1 1/2 lingurita esenta de vanilie
4 oua
2 1/2 cani faina, cernuta
1 1/2 lingurite praf de copt
1/2 cana alune de padure, taiate marunt
Mod de preparare:
1. Intr-o oala, amesteca stafidele, caisele, 1/4 cana cu zahar si 2 cani cu apa. Lasa totul la fiert. Da focul mai mic, acopera vasul cu un capac si lasa sa fiarba inca 15-20 de minute. Scurge bine fructele de apa si pune vasul deoparte.
2. Amesteca bine cu mixerul 1 1/2 cana zahar, crema de branza, untul si esenta de vanilie.
3. Adauga ouale, unul cate unul, batand bine compozitia dupa fiecare ou adaugat.
4. Cerne impreuna faina si praful de copt.
5. Toarna-le peste amestecul de crema de branza si amesteca bine, pentru omogenizare.
6. Incorporeaza caisele, stafidele si alunele de padure.
7. Toarna compozitia intr-o forma de copt unsa cu ulei si introdu vasul la copt.
8. Dupa ce prajitura este gata, las-o la racit si scoate-o din vas.
9.