Gogosari in otet
Reţete · Dulceturi si conserve / 02.10.2008

In fiecare iarna, gogosarii murati nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastre, in special pentru ca a devenit o adevarata traditie...

In fiecare iarna, gogosarii murati nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastre, in special pentru ca a devenit o adevarata traditie decorarea salatei boeuf cu felii subtiri si rosii de ardei gras. Iata una dintre cele mai cunoscute retete de conservare a gogosarilor, perfecta pentru incepatoare...

Ingrediente:

  • 10 kg gogosari
  • 1 litru de otet (9 grade)
  • 2 litri de apa
  • 400g zahar
  • 30g sare
  • 4 - 5 bucati de hrean
  • foi de dafin
  • piper
  • frunze de telina

Mod de preparare:


Spala gogosarii, taie-i in bucati potrivite si curata-i de seminte.

Amesteca otetul cu apa, zaharul, sarea si condimentele. Pune lichidul la fiert intr-o oala mare.
Cand lichidul a inceput sa fiarba, introdu bucatile de gogosar in oala si lasa sa fiarba cateva minute (in jur de 2 - 3), pana cand gogosarul s-a inmuiat si si-a pirdut din culoare.
Asaza apoi bucatile de gogosar in borcane, adauga hreanul si, la final, toana lichidul in care i-ai oparit. Este foarte important sa torni lichidul treptat, pentru ca borcanele sa nu se sparga din cauza temperaturii ridicate a lichidului.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro