Bucataria fara foc, o solutie naturista

Mancaruri / 26.10.2009

Se pot face ciorba, paste, sosuri si chiar conserve. Invata si tu

Despre cereale, fructe, nuci si zarzavaturi, se spune ca sunt dieta aleasa de Dumnezeu pentru oameni. Acestea, pregatite in mod cat mai simplu si natural (fara foc), sunt cele mai sanatoase si mai hranitoare. Ele dau tarie, putere de rezistenta,  vigoare intelectuala, care nu pot fi dobandite prin alte diete, cat ar fi ele de complicate si stimulente.

Se stie ca un regim de cruditati (hrana vie), indicat permanent, poate constitui o metoda naturista de profilaxie, tratare si autotratare, care furnizeaza corpului fibre, necesare in prevenirea si tratatrea constipatiei. Se consuma alimente naturale, pregatite fara foc, si in special: sucuri de legume si fructe crude, dar nu amestecate (legume si fructe la aceeasi masa), faina integrala, cereale intregi, seminte, germeni de legume sau cereale.



Ciorba naturista, dintr-un morcov, telina si sfecla rosie mica, doua fire verzi de ceapa si usturoi, hrean ras, loboda, leustean, stevie, tarhon, patrunjel marar. Legumele rase fin, verdeturile taiate marunt, se amesteca toate si se pun la macerat, pana a doua zi, intr-un litru de bors proaspat.

A doua zi se strecoara, se adauga rosii curatate si se mixeaza toate. Se adauga borsul strecurat si 1 l apa fiarta si racita, sare, piper, cimbru. Se serveste rece, iar cine doreste poate adauga smantana sau iaurt. Este delicioasa si asigura corpului vitamine si minerale naturale si usor asimilabile.


Lapte de migdale, din 100g migdale dulci, patru linguri tarata, 900ml apa calduta. Migdalele se pun in vas emailat, care se tine deasupra altuia, cu apa fierbinte, pana se inmoaie coaja, care se indeparteaza. Migdalele se amesteca cu putina tarata si se macina impreuna.

Migdalele macinate se amesteca cu apa si se bate amestecul cu o lopatica de lemn, cateva minute, dupa care se strecoara prin tifon, storcandu-le bine. Laptele de migdale, ca si reziduurile ramase se folosesc la diferite preparate din bucataria fara foc.


Pasta de unt, branza si cartofi, din patru cartofi potriviti, zece masline negre desarate, cate 150g unt si branza de vaci, cate o ceapa mare rosie, o lingura amestec de cimbru, salvie si sovarv, o lingurita pulbere de plante aromate si condimente, cateva petale de trandafiri rosii.

Cartofii frumosi, netezi, se spala bine cu periuta sau carpa aspra, se sterg, se rad cu coaja  cu tot, se amesteca cu ceapa si verdeturile taiate marunt, branza maruntita, pulberile, untul frecat si tarata cat cuprinde sa iasa o pasta mai consistenta. Se asaza pe farfurie, se taseaza si deasupra se presara petalele taiate fideluta si cateva frunzulite de salvie taiate marunt.


Pasta de unt, branza si andive, dupa reteta de la pasta de unt cu cartofi, cu deosebirea ca 300g andive bine maruntite inlocuiesc cartofii. in loc de andive se pot folosi gulioare sau varza maruntita la mixer. Daca compozitia este prea moale, se adauga tarata sau cremogen (pulbere de malai extra).
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro