O bucurie pentru simturi – si gustative si olfactive – servite la desert sau ca antreu.
O bucurie pentru simturi – si gustative si olfactive – servite la desert sau ca antreu.
Ingrediente:
16 caise mari si coapte, trei - patru fire de busuioc verde, 100 grame parmezan, ulei de masline, piper, o lingurita-doua de zahar brun.
Preparare:
1. Taie caisele in doua, scoate samburii (dar pastreaza-i). Incinge doua-trei linguri de ulei de masline intr-o tigaie si caleste caisele, la foc iute.
2. Cand se rumenesc, presara peste caise zaharul si da deoparte.
3. Imparte caisele prajite in patru castroane, adauga egal sosul lasat in tigaie, busuioc foarte fin taiat si parmezan ras. Stropeste-le cu cateva picaturi de ulei de masline, presara piper (rosu sau negru) si adauga samburii curatati si striviti cu lama cutitului.
4. Seveste-le calde sau reci: sunt la fel de bune.