Un fel de mancare care poate face parte dintr-un meniu festiv, dar la fel de bine si din cel al unei zile de duminica.
Un fel de mancare care poate face parte dintr-un meniu festiv, dar la fel de bine si din cel al unei zile de duminica.
Ingrediente:
1 kg caise, patru jumatati de piept de pui, fara piele, dar cu oase, sare, piper, boia de ardei iute, cimbru uscat, 100 g pudra de migdale (o prepari acasa din migdale usor coapte si macinate in masina de cafea), ulei de masline, sucul de la jumatate de lamaie, un albus de ou, 50 g unt nesarat, plus unt pentru uns o tava.
Preparare:
1. Curata de piele, spala si usuca cu un servet puiul. Prepara un amestec din cimbru uscat, un praf de sare, boia de ardei iute, piperul macinat. Unge cu albus de ou batut fiecare bucata de carne si trece-o prin mixul de condimente. Pune carnea la cuptor, cu ulei si putina apa, la foc potrivit.
2. Spala si curata de samburi caisele si pune-le la cuptor intr-o tava unsa cu unt, in care adaugi doua-trei linguri cu apa. Acopera tava cu o folie de aliminiu. Lasa caisele in cuptor intre 15 si 20 de minute la foc potrivit.
3. Scoate caisele si striveste-le cu o furculita cu tot cu pielita lor. Adauga sucul de la jumatate de lamaie, untul si pudra de migdale. Omogenizeaza bine.
4. Serveste pieptul copt alaturi de piureul de caise.