Caisele si ce poti face cu ele
Caisele se pot combina la fel de bine si cu zahar si cu sare, in preparate speciale, si usor de facut. Extrem de bogate in vitamina A, doua caise iti asigura necesarul a 50% din doza zilnica recomandata de caroten. Perfecte, deci pentru a te pregati pentru perioada de expunere la soare, favorizand optinera unui bronz frumos.
Caisele se pot combina la fel de bine si cu zahar si cu sare, in preparate speciale, si usor de facut. Extrem de bogate in vitamina A, doua caise iti asigura necesarul a 50% din doza zilnica recomandata de caroten. Perfecte, deci pentru a te pregati pentru perioada de expunere la soare, favorizand optinera unui bronz frumos.Cumpara caise din piata! Alege-le pe cele medii ca dimensiune si parfumate. Culoarea ideala este un galben oranj. Trebuie sa fie grele si placute la atingere, nici tari (sunt necoapte), nici moi.
Aroma caiselor se combina excelent cu rozmarinul, dar si cu busuiocul. Vanilia accentueaza parfumul natural al fructului. Aroma caisei se completeaza cu cea a scortisoarei, iar alaturi de chimen este o asociere inedita. Caisele merg de minune alaturi de branzeturi, mai ales impreuna cu cele grase, de oaie sau capra. Se potrivesc cu nucile, alunele si sarate si nesarate, fisticul si nuca de cocos.
Pot fi ingredient pentru garnitura la carnea de porc si de rata.
Caise prajite cu parmezan
Pui picant cu piure de caise coapte
Pui cu verdeturi si caise
Tarta migdale, scortisoara si caise