Macrouri cu ierburi aromate (Suedia)
Daca este o mancare suedeza, trebuie sa fie cu... peste. Combinatia este foarte rafinata.
Daca este o mancare suedeza, trebuie sa fie cu … peste. Combinatia este foarte rafinata.Ingrediente: 4 macrouri (fara cap si cap), o lingurita de cuisoare (neaparat), coaja de la o lamaie, sare, o lingurita de boabe de piper, 2-3 catei de usturoi, doua legaturi marar, doua legaturi patrunjel, 2-3 linguri cu maioneza si 2-3 linguri cu iaurt gras.
Preparare: Curata bine pestii. Pune apa la fiert, in care adaugi o lingura de sare, boabele de piper, cuisoarele, coaja de lamaie, si cateo legatura intreaga de marar si patrunjel (pe care le pui la fiert legate), ca sa nu se desfaca. Cand clocoteste, pune pestii intregi. Se fierb 15 minute, la foc mic, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca din nou. Da deoparte si lasa pestii in apa, pana se racoresc bine. Cand pestii s-au racit scoate-i si desfa-i in doua, pe lung, scotand sira si, daca se poate, pielea, si asaza-i pe un platou. Amesteca maioneza cu iaurtul. Adauga o legatura de marar, o legatura de patrunjel tocate foarte fin si usturoiul pisat. Pune sos din belsug peste peste si serveste.