Perisoare de pui cu tarhon
Aroma dulce mentolata a tarhonului merge de minune alaturi de perisoarele de pui.
Aroma dulce mentolata a tarhonului merge de minune alaturi de perisoarele de pui.Ingrediente: doi piepti de pui, doi morcovi, trei cepe rosii, un catel de usturoi, patru-cinci rosii, doua legaturi de tarhon, sare, piper, doua galbenusuri, ulei.
Preparare:
- Da prin masina de tocat pieptul de pui. Toaca, tot prin masina, o ceapa si morcovii. Taie marunt si adauga usturoiul. Pune doua galbenusuri si amesteca bine, cu mana. Potriveste de sare. Formeaza cu mana uda perisoare, pe care le pui la fiert in apa care clocoteste. Tine vasul la foc mic, ca sa nu se sfarame perisoarele si scoate-le pe masura ce se ridica la suprafata.
- Toaca ceapa si pune-o la calit. Stinge cu sucul facut din rosii (le dai prin razatoare). Lasa sosul sa fiarba putin. Adauga doua legaturi de tarhon, taiate marunt. Potriveste de sare si piper. Amesteca. Adauga incet perisoarele si completeaza mancarea, cu apa in care au fiert. Da vasul la cuptor la foc mic circa 20-30 de minute. Serveste-le simple sau cu smantana ori iaurt.
Sfat Eva: Daca nu iti place tarhonul, inlocuieste-l cu un amestec facut din marar si funze de telina.