Peşte cu brânză la cuptor
Reţete · Mancaruri / De Ileana Voicu Ghinea, 24.02.2011

Ţi se pare o combinaţie imposibilă? Ai impresia că aşa ceva nu poate fi comestibil? Cum să amesteci peştele cu... brânza? Un fel de mâncare total nepotrivit pentru gusturile românilor. Ei bine, iată că există oameni care s-au gândit la această combinaţie şi, ce este şi mai important, există oameni care consumă un astfel de produs.

Ţi se pare o combinaţie imposibilă? Ai impresia că aşa ceva nu poate fi comestibil? Cum să amesteci peştele cu... brânza? Un fel de mâncare total nepotrivit pentru gusturile românilor.

Ei bine, iată că există oameni care s-au gândit la această combinaţie şi, ce este şi mai important, există oameni care consumă un astfel de produs.


Din experienţă îţi spun că este foarte potrivit atât pentru o cină în familie, dar şi pentru musafirii care-ţi trec pragul.

Ca şi ingrediente ai nevoie de:


3 bucăţi de mozzarella

2 - 3 păstrăvi
1 lămâie
ulei de măsline
mărar, pătrunjel, cimbru - toate proaspete
sare, piper


Mod de preparare


Păstrăvul se curăţă şi se spală foarte bine, pentru ca mai apoi să se umple cu crenguţe de verdeţuri. În paralel, feliile de brânză se aşează pe folii de aluminiu. Apoi, peştele se aşează pe acest pat din felii de brânză. Se stropesc cu ulei şi se acoperă cu felii de lămâie. Se împachetează fiecare felie de peşte şi se lasă la cuptor până se pătrunde.


Poftă bună!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro