Pui cu piure de pastarnac
Reţete · Mancaruri / 16.10.2009

Un fel delicios si foarte usor de preparat. In plus, inedit.

Un fel delicios si foarte usor de preparat. In plus, inedit.

Ingrediente: un pui, ulei, sare, piper, usturoi, un pahar de vin alb, o lingura de pasta de tomate, o telina si jumatate de kilogram de pastarnac, o nuca de unt si o cana cu lapte, 100 de grame de nuca.

Preparare:
- Pune la fiert, in aburi, pastarnacul si telina. Taie carnea de pui, dupa ce ai scos oasele, in bucatele.
- Pune carnea la prajit, in ulei incins. Adauga si usturoiul si, cand carnea s-a rumenit putin, pune vinul si pasta de tomate. Acopera si lasa totul sa fiarba inabusit si sa scada. Pune sare si piper.

- Cand au fiert legumele, paseaza-le fierbinti, adauga unt si lapte, ca la un piure obisnuit. La final, pune nuca macinata fin sau strivita marunt, dupa cum iti place.
- Serveste puiul alaturi de piureul de pastarnac. Mancarea merge cu salata verde sau cu salata de spanac.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro