Pui cu piure de pastarnac
Un fel delicios si foarte usor de preparat. In plus, inedit.
Un fel delicios si foarte usor de preparat. In plus, inedit.Ingrediente: un pui, ulei, sare, piper, usturoi, un pahar de vin alb, o lingura de pasta de tomate, o telina si jumatate de kilogram de pastarnac, o nuca de unt si o cana cu lapte, 100 de grame de nuca.
Preparare:
- Pune la fiert, in aburi, pastarnacul si telina. Taie carnea de pui, dupa ce ai scos oasele, in bucatele.
- Pune carnea la prajit, in ulei incins. Adauga si usturoiul si, cand carnea s-a rumenit putin, pune vinul si pasta de tomate. Acopera si lasa totul sa fiarba inabusit si sa scada. Pune sare si piper.
- Cand au fiert legumele, paseaza-le fierbinti, adauga unt si lapte, ca la un piure obisnuit. La final, pune nuca macinata fin sau strivita marunt, dupa cum iti place.
- Serveste puiul alaturi de piureul de pastarnac. Mancarea merge cu salata verde sau cu salata de spanac.