Salata de conopida
Este un aperitiv minunat, dar si o garnitura la friptura.
Este un aperitiv minunat, dar si o garnitura la friptura.Ingrediente: o conopida, doua cepe rosii, trei galbenusuri de ou, ulei, sare, piper, 150 grame iaurt sau o lingura, doua de smantana.
Preparare: Fierbe conopida, desfacuta buchetele, dar si cotoarele taiate bucatele, in abur. Daca nu ai o oala speciala, pentru fiert in abur, foloseste o oala inalta si o sita cu diametrul cat gura oalei. Pune apa cat sa atinga fundul sitei si adauga conopida in sita. Pune totul pe foc, acoperit cu un capac sau cu folie de aluminiu. Cand este gata, striveste-o usor cu furculita, fara sa o pasezi. Striveste mai ales cotoarele si lasa florile cat mai intregi. Cat fierbe conopida, prepara din trei galbenusuri circa 250 grame maioneza. Taie ceapa fin si amestec-o cu mana, ca sa se inmoaie, dupa ce ai pus un praf de sare. Amesteca conopida, maioneza si ceapa. Adauga smantana sau iaurtul si mai amesteca putin. Da salata la rece o ora doua.
Sfat Eva: Poti pune in salata si verdeata taiata marunt si un ardei iute mic, taiat foarte fin.