Sosul Ragu
Un sos delicios, bun si la paste, dar si la orice preparat (carne prajita sau rasol).
Un sos delicios, bun si la paste, dar si la orice preparat (carne prajita sau rasol).Ingrediente:
trei cepe, un ardei gras mare, doi morcovi, zece catei de usturoi, cinci - sase bete de telina, 1 kg carne tocata (jumatate vita, jumatate porc), 250 ml vin rosu sec, 500 ml de suc de rosii (sau rosii in bulion tocate marunt), piper, sare si o frunza de dafin.
Preparare:
- Toaca legumele marunt (inclusiv usturoiul si telina) si caleste-le in putin ulei. Pune un praf de sare peste legume si incinge bine uleiul. Adauga carnea si lasa totul sa se rumeneasca la foc iute. Amesteca mereu. Adauga frunza de dafin.
- Pune vinul si da focul mic. Lasa sa scada bine si pune rosiile, apoi condimenteaza cu sare si piper si lasa pe foc pana ajunge totul ca o pasta moale.
- Se serveste cu paste (amestecat sau pe deasupra).
- Carnea se poate inlocui cu ton macinat din conserva. Foloseste uleiul din conserva si vin alb.
Sfat Eva: Italienii amesteca un sfert din sos cu paste fierte (sosul este pentru sase portii). Ce ramane, pune peste paste, cand servesti, apoi presara parmezan sau cascaval ras si patrunjel. Sosul se poate pastra la frigider si se poate reincalzi.