Supa-crema de mazare cu sunca
Ideala pentru zilele reci de iarna, aceasta supa se prepara cu mazare uscata.
Ideala pentru zilele reci de iarna, aceasta supa se prepara cu mazare uscata.Ingrediente si cantitati:
2 cesti cu boabe de mazare
1/2 ceasca cu bucatele de sunca (calita in putin ulei)
1 ceapa mare
6 cesti cu apa sau supa de pui (la cub)
1 fir de patrunjel, maruntit
smantana
sare
Mod de preparare:
1. Pune mazarea in putina apa. Taie ceapa marunt si caleste-o in putin ulei. Adauga mazarea, sunca si supa de pui.
2. Lasa totul pe foc circa o ora, pana cand mazarea s-a inmuiat si adauga sarea. Indeparteaza bucatelele de sunca si pune-le deoparte.
3. Pune supa de mazare intr-un blender si amesteca pana cand se formeaza o pasta. Adauga bucatelele de sunca si presara patrunjelul proaspat deasupra. Se serveste calda, cu o lingura de smantana.