Cum să faci găluște pufoase pentru supă
Dietă & Fitness · Nutritie / 13.04.2021

Supa cu găluște este una din mâncărurile preferate ale copilăriei. După foarte multe încercări de a face găluște pufoase pentru supă exact cum le făcea bunica mea, am reușit să ajung la metoda câștigătoare.

În continuare, am să vă vorbesc din experiență și am să vă povestesc de ce ai nevoie și cum anume să reușești să faci găluște pufoase pentru supă. În general, eu fac supă de găină dintr-o găină de țară, iar Supă de pui pentru imunitate scăzută - 5 ingrediente secrete

Grișul se adaugă treptat, în ploaie, până când compoziția ajunge să fie ca o smântână grasă. 
Un alt pas important este să lăsăm un pic compoziția să se odihnească, aproximativ 10 minute, timp în care grișul începe să se umfle. 
 
În paralel, pregătiți-vă pentru ultimul pas - ”lansarea” găluștelor la supă. Reduceți intensitatea focului, iar eu fac în acest punct ce am învățat de la bunica mea: să pun o jumătate de cană de apă rece, ca să reduc fierberea. 
 

Formez găluștele cu lingura, după ce trec lingura prin supă. Iau compoziție cu lingura și scufund până când se desprinde de pe lingură. După ce termin de pus găluștele, las focul mic până se ajunge în punctul de fierbere din nou, apoi pun capacul și mai las la fiert un sfert de oră.
 
După ce opresc focul, las în continuare capacul pus 15-20 de minute și găluștele sunt gata umflate, galbene și pufoase. 
 

Ce mituri am mai auzit (și le-am și demontat pe unele)

 
Bicarbonat sau praf de copt în compoziția pentru găluște
 
Am încercat! Am ratat și supa, nu doar găluștele. S-au ”umflat” atât de mult că nu se mai cunoștea că ar fi supă cu găluște. Era o ciorbă cu mult griș în ea. 
 
Ulei, unt sau untură
 
Asta nu am încercat pentru că nu înțeleg cum ar putea funcționa.
 
Se fierb separat în apă
 
Foarte multe persoane procedează așa, să le fiarbă separat, dar eu nu consider că e nevoie. Întotdeauna le-am fiert direct în supă și mereu au ieșit. 
 
 
Sfat: nu lăsați compoziția prea mult la ”odihnit” pentru că grișul se va umfla, compoziția se va întări și va fi greu să formați găluștele care nu vor mai ieși atât de pufoase.
 
 
 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro