Gnocchetti cu carnaciori
Reţete · Paste / 14.11.2008

De origine siciliana, gnocchetti sunt modelul redus al adevaratelor gnocchi. In Sicilia, se gatesc cu sosuri picante; daca nu le gasesti, poti folosi paste gnocchi. Ca varietate de carnaciori...

De origine siciliana, gnocchetti sunt modelul redus al adevaratelor gnocchi. In Sicilia, se gatesc cu sosuri picante; daca nu le gasesti, poti folosi paste gnocchi. Ca varietate de carnaciori, utilizeaza-i pe cei de casa, mai putin uscati. Vor da un gust deosebit mancarii!

Ingrediente si cantitati:

600 de grame de gnocchetti
400 de grame de carnaciori
5 rosii
4 cepe
2 catei de usturoi
3 linguri cu ulei
80 de grame de parmezan
12 frunze de busuioc
sare grunjoasa
sare
piper

Mod de preparare:

1. Curata si toaca cepele si usturoiul. Indeparteaza pielita carnatilor, zdrobind continutul lor intr-un castron. Incinge, intr-o tigaie mai adanca, 2 linguri cu ulei si rumeneste putin carnea zdrobita a carnatilor (pana capata o culoare aurie), timp de 5 minute, la foc iute, amestecand. Adauga cateii de usturoi si ceapa tocata. Sareaza si pipereaza usor.



2. Prajeste inca 3 minute, adauga pulpa rosiilor, curatate de pielita si de seminte, jumatate din busuiocul tocat, si lasati sa fiarba inabusit 20 de minute, la foc moderat.

3. Pune gnocchetti intr-o cratita cu apa clocotita, in care ai pus sare grunjoasa si o lingura cu ulei. Lasa sa fiarba 10-12 minute. Scurge-i si rastoarna-i in tigaie. Amesteca si asezoneaza, dupa gust.

4. Asaza pe un platou cald. Adauga parmezanul ras grosier si restul de busuioc tocat. Se serveste foarte fierbinte.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro