Ce lichide trebuie sa consumam vara?

Sfaturi / 16.06.2010

Nu mai stii cum sa te racoresti in zilele caniculare? Iata patru bauturi care te revigoreaza si iti redau energia de care ai nevoie pe parcursul zilei.

Nu mai stii cum sa te racoresti in zilele caniculare? Iata patru bauturi care te revigoreaza si iti redau energia de care ai nevoie pe parcursul zilei.Cafeaua, berea si bauturile carbogazoase nu constituie solutia pentru o hidratare optima pe perioada verii. Mai mult decat atat, stim ca bauturile alcoolice si cafeaua deshidrateaza organismul. Asadar, avem nevoie de apa. Iar daca uneori te saturi de apa, ai la indemana numeroase combinatii de fructe pe care le poti pune in blender si sa prepari niste bauturi delicioase si racoritoare.  

Limonada cu menta: cea mai racoritoare


Dintre toate bauturile pe care le consumam vara, niciuna nu este la fel de racoritoare ca si limonada cu menta. Un deliciu si o hidratare optima. Bineinteles ca nici lista ingredientelor nu este interminabila si iti ia doar cateva minute ca sa o prepari. Ai nevoie de 6 lamai, 1/2 ceasca de miere de albine, 1 ceasca de frunze de menta proaspete, 6 cani cu apa. Daca nu vrei sa simti pulpa de la lamaie, poti sa storci lamaile inainte de a le pune in blender. Se amesteca zeama de lamaie, mierea, menta si gheata in blender, dupa care se adauga si apa.



Smoothie de capsuni


Ai nevoie de 250 g de capsune inghetate, 250 g de iaurt, 150 ml lapte degresat si 8 cuburi de gheata. Se amesteca ingredientele in blender si iata o bautura delicioasa, racoritoare si sanatoasa.


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro