lamai - Alege-le pe cele care mai au o urma de verde pe ele. Sunt cele mai recent aduse;
kiwi - Capetele fructului trebuie sa fie tari, iar mijlocul vag moale. Alege fructele care nu miros si pe cele cu puf mult pe ele, pentru ca sunt din ultima transa;
merele - Cele mai noi sunt lucioase. Fac parte din categoria fructelor rezistente, asa ca alege-le pe cele intregi, fara lovituri;
pere - Alege doar fructele care au codita, iar aceasta trebuie sa se tina bine de fruct. Alege si dupa miros;
ananasul - Cumpara doar fructele cu frunze, iar acestea trebuie sa fie intregi si sa nu lase ate;
rosiile - Mirosul este principalul criteriu: freaca cu buricul degetului rosia, in locul in care se prinde de codita, si miroase-o. Daca simti o aroma vaga de frunza de rosie, merita sa o cumperi;
mango, papaya si alte fructe exotice - Se aleg dupa greutate si aroma:cele care, frecate cu buricul degetului, au miros, cele mai grele, cele intregi, nelovite.
Trebuie sa stii cateva reguli pentru fiecare fruct sau leguma, dar sa fii la curent si cu modul in care este aprovizionat supermarketul de la care cumperi.
Iata ce mi-a spus seful departamentului fructe-legume al unui mare centru comercial. In schimbul sinceritatii lui si a lucrurilor foarte utile pe care le-a spus, m-a rugat sa-i protejez identitatea.
Marfa de la raionul de legume vine o data la 10-15 zile. Asta este o conditie a eficientei. Legumele din import vin si mai rar, o data pe luna sau la trei saptamani, in functie de cum merge vanzarea. Legumele sunt pastrate in camere mari, intunecate, unde temperatura este constanta, dar nu exista sisteme de racire a aerului.
kiwi - Capetele fructului trebuie sa fie tari, iar mijlocul vag moale. Alege fructele care nu miros si pe cele cu puf mult pe ele, pentru ca sunt din ultima transa;
merele - Cele mai noi sunt lucioase. Fac parte din categoria fructelor rezistente, asa ca alege-le pe cele intregi, fara lovituri;
pere - Alege doar fructele care au codita, iar aceasta trebuie sa se tina bine de fruct. Alege si dupa miros;
ananasul - Cumpara doar fructele cu frunze, iar acestea trebuie sa fie intregi si sa nu lase ate;
rosiile - Mirosul este principalul criteriu: freaca cu buricul degetului rosia, in locul in care se prinde de codita, si miroase-o. Daca simti o aroma vaga de frunza de rosie, merita sa o cumperi;
mango, papaya si alte fructe exotice - Se aleg dupa greutate si aroma:cele care, frecate cu buricul degetului, au miros, cele mai grele, cele intregi, nelovite.
Fructele si legumele din import vin o data pe luna
Trebuie sa stii cateva reguli pentru fiecare fruct sau leguma, dar sa fii la curent si cu modul in care este aprovizionat supermarketul de la care cumperi.
Iata ce mi-a spus seful departamentului fructe-legume al unui mare centru comercial. In schimbul sinceritatii lui si a lucrurilor foarte utile pe care le-a spus, m-a rugat sa-i protejez identitatea.
Marfa de la raionul de legume vine o data la 10-15 zile. Asta este o conditie a eficientei. Legumele din import vin si mai rar, o data pe luna sau la trei saptamani, in functie de cum merge vanzarea. Legumele sunt pastrate in camere mari, intunecate, unde temperatura este constanta, dar nu exista sisteme de racire a aerului.