Bors de praz
Ciorbele si supele de legume sunt recomandate in aceasta perioada. Pe de o parte, pentru ca reprezinta o sursa de vitamine si minerale, pe de alta pentru ca sunt sarace in calorii.
Ciorbele si supele de legume sunt recomandate in aceasta perioada. Pe de o parte, pentru ca reprezinta o sursa de vitamine si minerale, pe de alta pentru ca sunt sarace in calorii.Poti incerca si ciorbele de iarna. Ceva mai consistente, acestea sunt insa binevenite si pot reprezenta o masa in sine.
Ingrediente: 500 grame praz (cu frunze cu tot), o ceapa de apa, doi morcovi, o telina mica, doi ardei grasi, un litru de bors, sare, piper, seminte de marar, putin cimbri, un borcan mic de iaurt, un galbenus.
Preparare:
- Curata legumele. Taie ceapa, morcovul, telina, ardeii si prazul, dar nu foarte marunt. Taie si frunzele de praz. Pune prazul la calit in putin ulei, cu un praf de sare. Cand se desface si devine trasparent, adauga celelalte legume si frunzele de praz.
- Adauga seminte de marar si cimbru. Lasa legumele la inabusit cinci minute, intr-o oala cu capac. Adauga un 1,5 litri de apa clocotita si lasa totul sa fiarba la foc mic, cu capac, circa 20-30 de minute. Potriveste de sare si piper. Adauga borsul, clocotit in prealabil. Da deoparte.
- Bate galbenusul cu un borcan de iaurt si un praf de sare. Subtiaza cu zeama din bors si rastoarna in oala. Amesteca. Este bun si cald si rece.
Sfat Eva: Daca vrei o varianta mai consistenta, renunta la bors. Poti pune si un ardei iute care va condimenta si va “incinge” mancarea.