Ingrediente
1 kg creveți mari decorticați
1/2 cană cu capere în saramură, lăsate o oră la desărat în apă și clătite
1/2 cană cu frunze de oregano (sau o linguriță cu oregano uscat mărunțit)
1 cățel de usturoi, tocat mărunt
3/4 cană cu ulei de măsline extravirgin
1 linguriță cu coajă de lămâie rasă fin
3 linguri cu zeamă de lămâie
sare și piper proaspăt măcinat, după gust
Mod de preparare
Toacă mărunt caperele, frunzele de oregano și usturoiul.
Pune-le într-un bol, toarnă jumătate din cantitatea de ulei, zeama și coaja de lămâie.
Asezonează cu sare și piper.
Într-un bol mare, pune creveții și adaugă două linguri cu ulei de măsline.
Asezonează cu sare și piper.
Înșiră creveții pe țepușe de metal, pune-i pe grătarul bine încins și întoarce-i o dată.
Lasă-i aproximativ trei minute pe fiecare parte sau până când sunt bine făcuți.
Ia creveții de pe grătar, scoate-i de pe țepusă și așază-i pe un platou.
Cu o lingură, toarnă sosul de lămâie deasupra și servește.