Ingrediente
2 căni cu boabe de mazăre congelată
1/4 avocado
1 căţel de usturoi
un pumn cu frunze proaspete de mentă
sare
piper negru
3 linguri cu zeamă de lămâie
3 linguri cu smântână
2 căni cu apă, în funcţie de consistenţa dorită
Mod de preparare
Mazărea se fierbe 3-4 minute în apă cu sare, iar pentru a-şi păstra prospeţimea şi culoarea se pune rapid în apă cu gheaţă pentru a opri procesul de gătire.
Se pun toate ingredientele în blender şi se mixează până când obţii o cremă delicioasă. În funcţie de consistenţa finală dorită poţi să mai adaugi apă.
Supa-cremă de mazăre se consumă cu crutoane şi fulgi de ardei iute.
Nu se va păstra la frigider. Dacă vrei să faci mai multe porţii şi să o păstrezi la frigider trebuie să o laşi să dea un clocot pe foc.