Curry de legume
Mod de preparare
Curry este in fapt un fel de mancare tipic bucatariei asiatice, care contine carne si/sau legume, totul legat cu un sos condimentat si aromat. Pentru acest preparat poti folos un amestec de curry pe care il gasesti in supermarket sau mirodeniile incluse in reteta.Ingrediente:
200 grame morcovi proaspeti (sau poti alege varianta “baby carotts”, gata curatati si congelati), 200 grame fasole verde congelata, 200 grame varza de Bruxelles congelata, un pahar de smantana (150 grame), ulei, sare, piper, cateun varf de cutit de nucsoara, chimen macinat si o jumate de lingurita de semite de mustar, o lingura de suc proaspat de lamaie, patru linguri de nuca de cocos rasa, o legatura de coriandru.
Preparare:
1. Pune doua vase cu un litru si jumatate de apa si o lingurita de sare, fiecare, la fiert. Macina semintele de mustar si amesteca toate condimentele (mustar, chimen si nucsoara).
2. Pune la fiert morcovii, intr-un vas, iar in celalat legumele verzi (fasolea si varza). Cand au fiert, scurge legumele printr-o sita. Taie morcovii in bucati marisoare, la fel si pastaile.
3. Caleste, pe rand, fiecare leguma in putin ulei incins, si pune legumele impreuna intr-un vas care merge la cuptor.
4. In uleiul in care s-au calit legumele pune un catel - doi de usturoi si unul - doi ardei iuti tocati foarte fin, mirodeniile si smantana. Amesteca si lasa totul pe foc, cateva minute sa se omogenizeze. Adauga nuca de cocos rasa si un polonic din apa in care au fiert morcovii. Potriveste de sare si piper. Rastoarna sosul peste legume.
5. Da tava cu legume la cuptorul incins foarte bine 5 minute. Serveste cu felii de paine prajita.