Legume mexicane cu sos de cascaval
Mancaruri / 05.01.2010

Mod de preparare

Un fel de mancare rapid si extrem de gustos. Ingredientele sunt in fiecare casa, daca ai inspiratia de a pune in congelatorul tau cateva pungi cu legume amestecate.

Ingrediente:

o punga de legume (porumb, mazare, ardei, fasole verde, morcovi) de un kilogram, o lingura de faina, doua - trei linguri de smantana, o cana cu lapte, o nuca de unt, 100 grame cascaval, ulei, sare, piper, o legatura de verdeata.

Preparare:

1.   Pune la fiert un vas cu apa cu sare si fierbe legumele. Cand sunt gata, pune amestecul de legume la scurs, intr-o sita.
2.   Pune intr-un vas untul la topit, adauga faina si amesteca. Stinge cu lapte, amestecand, ca sa nu faca cocoloase. Adauga smantana si, daca vrei, subtiaza sosul cu un polonic - doua de apa in care au fiert legumele. Potriveste de sare si piper. Lasa sosul pe foc si adauga cascavalul ras. Amesteca.
3.   Caleste in ulei incins legumele. Amesteca-le cu sosul de cascaval si serveste cu verdeata proaspata pe deasupra
Sfat Eva: Poti folosi orice amestec de legume vrei sau le poti combina dupa gustul tau. Pentru o savoare speciala, rumeneste in uleiul pentru calit legumele un catel de usturoi. Cand acesta se face maroniu, scoate-l din ulei, arunca-l si pune la calit legumele.
  • delia, miercuri, 30.05.2012 12:42
    legume mexicane

    imediat o pun in aplicare. dar cred ca o sa fie delicios

  • roxi, duminică, 13.11.2011 19:58
    legume mexicane cu sos de cascaval

    Acum am terminat si este delicios.

  • ana, sâmbătă, 08.10.2011 20:22
    legume mexicane

    tocmai am incercat reteta..... rezultatul este super delicios :)

  • malina, luni, 07.03.2011 11:40
    despre legumele mexicane cu sos de cascaval...

    ...Vinerea trecuta am incercat reteta ,eu si cu inca 2 prietene si vreau sa zic ca mi-a placut la nebunie:X:X:D

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro