Cuscus cu caise si somon la gratar
Mancaruri / 27.08.2010

Mod de preparare

Simplu, fara surplus de calorii si o buna sursa de acizi grasi omega 3.

Ingrediente

1/2 ceasca iaurt cu continut redus de grasime
1 ceasca ceapa taiata cubulete (de preferat ceapa verde)
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri de coriandru
1/2 lingurita de chimen
3/4 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 lingura ulei de masline extravirgin
1/4 ceasca caise uscate feliate
1 lingura ghimbir proaspat razuit
1 1/4 ceasca apa
1 ceasca cuscus
file de somon
2 linguri de caju prajit

 

Mod de preparare

  • Combina iaurtul cu o parte din ceapa (cozile verzi), zeama de lamaie, coriandrul, chimenul, sarea si piperul;
  • Incalzeste uleiul intr-o tigaie si adauga caisele, ghimbirul, ceapa, sare si lasa la foc mic timp de 2 minute;
  • Adauga apa si lasa compozitia pe foc pana da un clocot;
  • Adauga cuscus, amesteca ingredientele si apoi indeparteaza de foc tigaia, lasand cateva minute sub capac;
  • Se ia fileurile de somon, se dau prin sare si piper si se asaza pe gratar;
  • Se servesc impreuna cu cuscus si sosul racoritor din iaurt.


Informatii nutritionale: 487 calorii; 15 g grasimi; 73 mg colesterol; 65 g carbohidrati; 35 g proteine; 9 g fibre; 527 mg sodiu; 621 mg potasiu, vitamina A si acizi grasi omega 3.

Credit foto: eatingwell.com

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro