lasagna de vis
Mancaruri / 22.05.2013

Ingrediente

1 pachet foi lasagna 500 g piept de pui tocat 2 cepe 1 morcov 1 cutie de pulpa de rosii piper sare cimbru 3 linguri ulei Pentru sos iti trebuie: 100 g unt 3 linguri faina 1 I lapte 300 g cascaval piper alb

Mod de preparare

Ceapa si morcovul le cureti si le toci marunt in robot. Pui legumele la calit impreuna cu 3 linguri de ulei. Cand sunt calite bine, pui carnea si amesteci pana ce se incorporeaza bine. Calesti la foc mic pana ce carnea este aproape gata. Adaugi o cutie de pulpa de rosii , condimentezi cu sare, piper si cimbru si lasi sa fiarba la foc potrivit. Sosul de carne nu trebuie sa fie apos. Intre timp, prepari si sosul alb asa: intr-o tigaie topesti untul fara sa il arzi. Pui faina in bloc si amesteci repede pana ce se incorporeaza. Cu ajutorul unui tel, amesteci, turnand laptele putin cate putin pana ce se formeaza un sos de consistenta smantanii. Apoi treci sosul prin sita pentru a indeparta eventualele cocoloase ramase. Sosul obtinut il amesteci la cald cu 1/2 din cascavalul ras si condimentezi cu sare si piper dupa gust. Fierbi apoi „al dente" foile de lasagna. Asezi pe fundul unei forme de yena, un strat de sos alb, apoi un rand de foi. Intinzi uniform si un strat de sos de carne si tot asa pana ce se umple forma. Deasupra trebuie sa ramana stratul de sos alb. Presari cealalta jumatate de cascaval si dai la cuptor pentru 40 de minute la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos deasupra. Lasi sa se odihneasca timp de o ora. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro