Ingrediente
1 kg cartofi
1 piept de pui
1 ceapă mare
bulion
piper
sare
Mod de preparare
Pune cartofii la fiert, din aceştia va trebui să iasă un piure obişnuit, însă unul fără unt sau lapte. Între timp, căleşte ceapa tăiată mărunt împreună cu pieptul de pui tocat. Când carnea capătă o culoare mai deschisă, atunci poţi adăuga două linguri de bulion, sare şi piper, după care se lasă la racit. Într-un vas înalt, pune-ţi un strat de piure pe care să îl uniformizaţi, adăugaţi compoziţia şi repetaţi procedura de dinainte cu piureul.
Pe deasupra puteţi rade caşcaval, dar şi câteva felii de roşie, atât pentru gust, cât şi pentru aspect.
Nu se lasă mai mult de o oră la cuptor, însă este indicat să fie taiată când se răceşte. Se serveşte cu murăturile preferate!