Muschi de porc cu seminte
Mod de preparare
Este o altfel de friptura. Pentru ca are seamana oarecum cu aceasta reteta poti incerca si friptura de porc cu alune, nuca si fistic sau cotletele de porc cu mere coapte.Ingrediente: 1 kg file de porc dezosat, 2 linguri de seminte de susan, doua linguri de seminte de floarea soarelui si o lingura de seminte de dovleac strivite usor, doi catei de usturoi, o punga de pui de morcovi, o portocala rosie, o lingura de zahar brun, sare si piper, o bucata de ghimbir cat o nuca.
Preparare
1. Incinge cuptorul. Curata urmele de grasime de pe carne. Curata usturoiul si piseaza-l. Rade deasupra ghimbirul, adauga o lingura de zahar, sare si piper si toate semintele. Amesteca bine cu o lingura - doua de apa. Intinde amestecul pe o planseta si ruleaza carnea pe toate fetele, astfel ca pasta sa adere bine pe cotletul de porc.
2. Da friptura la cuptor, o ora, intr-o tava unsa cu putin ulei.
3. Pune puii de morcovi la calit in putin unt, adauga putina apa si lasa-i sa se inabuse. Rade coaja de portocala si apoi stoarce sucul.
4. Dupa o ora de stat la cuptor, scoate friptura, asaza alaturi morcovii (trebuie sa fie cel putin pe jumatate facuti) si stropeste totul cu sucul de portocala. Friptura este gata cand sucul de portocala s-a evaporat.
5. Poti servi friptura si calda si rece, cu morcovi stropiti cu sucul din tava (pe care il poti strecura si dilua daca vrei cu putina apa fierbinte).