Mod de preparare
Deosebit de gustoasa, aceasta reteta de pizza se prepara usor si iti va "condimenta" ziua!
Ingrediente si cantitati:
Aluatul:
20 g drojdie sau un pliculet de drojdie uscata
1 ceasca de apa calduta
3 cesti cu faina
1/4 lingurita cu sare
2 linguri cu unt topit
Sosul:
1 lingura ulei de masline
1/2 ceasca ceapa taiata marunt
2 cesti cu pasta de tomate
o cana cu apa
1/2 lingurita cu zahar
1 lingurita cu sare
1/8 lingurita piper negru macinat
1/4 lingurita cu usturoi macinat
1/4 lingurita cu busuioc uscat
1/2 lingurita cu oregano
1/4 lingurita cu maghiran uscat
1/4 lingurita cu chimen macinat
1/4 lingurita cu pudra de chili
1/8 lingurita cu fulgi de ardei rosu
Presara:
Mozzarella
Rondele de salam uscat picant
Ciuperci taiate felii
Mod de preparare:
1. Intr-un vas mic, dizolva drojdia in apa calduta si las-o in vas timp de 10 minute.
2. Intr-un vas mai mare, amesteca faina, sarea si untul topit. Adauga drojdia dizolvata si faina "in ploaie". Framanta aluatul timp de 8 minute si adauga putin ulei. Dupa ce coca nu ti se mai lipeste de degete, acoper-o cu un tifon subtire sau cu folie transparenta si las-o sa creasca circa 45 de minute.
3. Incinge ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga ceapa, pe care o calesti usor, si apoi restul ingredientelor pentru sos, lasand totul sa fiarba circa 20 de minute.
4. Incinge cuptorul si, intre timp, presara pe blat mozzarella, salamul, ciupercile si porumbul, apoi adauga sosul. Pizza se tine la cuptor aproximativ 20 de minute. Pofta buna!
E o porcarie sa lasi aluatu de pizza la dospit deoarece el v-a creste mult in cuptor
sincer nu e asa de buna pacat ca se fac comentari de genu o e super buna si defapt e un rahat de pizza
buna rau aceasta pizza dar atenti cei cu ulcer
buna raw pizza asta
faina "in ploaie" e atunci cand faina luata in mana sau dintr-un vas se toarna intr-un altul in care exista ceva deja putin cate putin oarecum presarata,nu toata deodata intr-un singur loc. astfel nu va face cocoloase orice blat care contine ulei (unt, margarina) nu necesita ca tava sa fie unsa. Daxa doriti o puteti tapeta cu unt si faina ca sa fiti sigure ca nu se lipeste, sau cel mai simplu, folositi backing paper (pergament special facut pentru gatit), si in cazut acesta nu-i nevoie nici de tapetare nici de altceva. Daca respectati procedeul indicat o sa aveti mai mult de lucru la framantat. Eu din experienta va sfatuiesc sa faceti asa: cu drojdia procedati conform instructiunilor din reteta , in vasul mai mare puneti faina, apoi sarea, adaugati apoi drojdia si untul ( eu prefer in loc de unt ulei de masline pt ca gustul italian e mult mai autentic asa si consistenta aluatului e mult mai buna) . Apoi framantati. Spor la treaba.
dar nu inteleg cum adika faina in ploaie...
:-?...interesant
reface-ti retete!!!cum adica pui faina,sarea,untul si apoi faina in ploaie???la maia nu trebuie un pic de faina???tava se unge sau nu????