Mod de preparare
Ti se intampla de multe ori sa te afli la birou, sa iti fie foame si sa stai in cumpana ce ai putea manca satios si, mai ales, delicios.
In special atunci cand esti ocupata, optezi pentru un pranz lejer, care sa iti asigure energia necesara unei zile solicitante la locul de munca. Daca te numeri printre admiratoarele celebrei pizza, nici nu te-ai gandi sa comanzi altceva.
Esti sigura, insa, ca cea mai buna pizza de care poti avea parte este cea care iti parvine printr-un simplu telefon? Ti se intampla ca amestecul anumitor ingrediente dintr-o pizza sa nu fie pe placul tau?
Chiar daca nu te poti lauda cu prea mult timp liber, ai putea incerca sa iti prepari singura pizza in functie de gusturile proprii. Avand control asupra a ceea ce mananci si preparandu-ti singura topping-ul, vei fi scutita de surprize neplacute si te vei bucura de un pranz pe cinste.
Oricat de comod ar fi, evita sa cumperi pizza congelata, "gata de pus in cuptor". Pizza facuta de italieni, "de la mama ei" deci, nu are foarte multe in comun cu pizza pe care o gasesti la noi in restaurante si/sau supermarket-uri.
Blatul folosit pentru pizza italiana este subtire si proaspat preparat (si nu pufos, dupa varianta americana), iar ketchup-ul inexistent (italienii folosesc ulei de masline amestecat cu condimente drept "sos" pentru pizza). Chiar daca este foarte des asociata cu ideea de fast-food, o pizza pregatita in bucataria ta, "ca la carte", nu iti va pune in pericol sanatatea si, cu ingredientele potrivite, nici silueta.
Iti oferim cateva retete pe care le poti pregati singura, atat pentru un pranz gustos la serviciu, cat si pentru a le savura impreuna cu familia: