POGACELE CU UNTURA
Mancaruri / 24.02.2013

Ingrediente

600 gr. faina, 400gr.jumari(macinate cu masina de tocat), 2 oua, sare si piper dupa gust, 1 pahar lapte caldut, un cub de drojdie, 1 lg.zahar

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina,oua,sare si amestecul de lapte cu drojdie. Se intinde o foaie,peste care se unge jumatate din compozitia de jumari. Se impatura in 4,dupa care se intinde din nou foaia,se unge cu compozitia ramasa,se impatura din nou,dupa care se intinde usor (pentru a nu iesi jumarile la suprafata),aluatul trebuie sa fie de aproximativ 1 cm grosime. Se taie formele dorite,se aseaza in tava,se ung cu ou,se presara chimen(optional) si se dau la cuptor,la foc mic pentru cca 35-40 de minute,pana se rumenesc. p.s:dupa fiecare impaturire se tine la frigider 15-20 minute!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro