Postul Paştelui: Pilaf de orez cu ciuperci şi ceapă verde
Mancaruri / 26.03.2012

Ingrediente

o cană de orez integral cu bob lung
o legătură de ceapă verde
o cană de ciuperci feliate sau o conservă
4 roşii decojite
sare şi piper, după gust
o lingură de ulei de măsline
o mână de mărar mărunţit

Mod de preparare

Pune la fiert orezul în apă cu sare. Între timp, pune uleiul de măsline într-o tigaie şi lasă-l pe foc să se încingă, după care adaugă ceapa verde tăiată mărunt şi ciupercile. Presară peste ele sare şi piper, după gust. Când sunt bine călite, adaugă roşiile decojite  şi amestecă până când obţii un sos. Când orezul e gata fiert, strecoară-l din apa în care a fiert şi toarnă peste el sosul. Lasă orezul 5 minute pe foc împreună cu sosul, după care adaugă pe deasupra mărarul. Masa este gata!

  • Bucatarul intarziat, vineri, 11.12.2015 14:32
    Pilaf

    Boabele de orez colosal(aveti grija sa nu se lipesca din cauza amidonului) si reteta e garantata, e corect!Pe vremuri orezul se cultiva in Insula Mare a Brailei, deci e reteta romanesca!Pofta Buna la poporul romanesc, oriunde s-ar afla fratii nostri!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro