Ingrediente
500 g piept de pui
6 dovlecei
2 lămâi
Ceapă verde
Usturoi
Busuioc
Pătrunjel
Ulei de masline
Sare, piper
Mod de preparare
Se taie pieptul în bucăţi subţiri, iar dovleceii în cubuleţe. După ce se rade coaja într-un bol micuţ, o lămâie este tăiată în bucăţele, iar cealaltă este stoarsă în alt bol.
Ceapa verde se taie rondele şi se prăjeşte într-o tigaie, după care se adaugă dovleceii, usturoiul, busuiocul pătrunjelul şi cubuleţele de lămâie.
În tigaia încinsă se adaugă şi puiul, care este lăsat pe foc aproximativ cinci minute. Se toarnă şi sucul de lămâie, iar apoi se adaugă sarea şi piperul.
Se mai lasă pe foc aproximativ 2 minute, după care se adaugă coaja rasă de lămâie.
Pieptul de pui cu dovlecei şi lămâie este gata de servire.