Pui italienesc (Parmigiana)
Mancaruri / 08.09.2009

Mod de preparare

O specialitate de care te vei indragosti. Ingredientele sunt calculate pentru sase portii.

Ingrediente:

un piept de pui mare, trei-patru gogosi de mozzarella, jumatate de cana de lapte, cateva linguri de pesmet, o cutie de rosii decojite in suc, din conserva (sau patru-cinci rosii mari), ulei, sare piper, verdeata - patrunjel, cimbru verde si putin busuioc pentru aroma specifica (daca nu iti place, il poti inlocui cu cateva fire de menta sau de tarhon proaspat), un catel-doi de usturoi, piper, sare.

Preparare:

- Taie pieptul de pui in fasiute, bucatele sau felii si pune-le in lapte. Cu mana sau cu o spumiera, aduna bucatelele de pui si tavaleste-le bine prin pesmet. Pune puiul la prajit, in ulei incins, cat sa se rumeneasca.
- Cateste in ulei, rosiile bucatele. Adauga sucul si usturoiul tocat fin. Adauga verdeturile, apoi potriveste de sare si piper. Pune jumatate din rosiile calite intr-un vas termorezistent. Asaza bucatele de pui rumenit, intr-un singur strat, peste sucul de rosii. Adauga felii de mozzarella, care sa acopere bine puiul si restul de suc de rosii.
- Da tava la cuptor (bine incins), pentru 15-20 de minute.
- Serveste fierbinte, simplu sau cu paste, orez ori salata.
Sfat Eva: Poti face minunatia aceasta folosind si carne de porc, dar si miel, exact la fel. La carnea de porc adauga in lapte o lingurita de iaurt. Laptele da gustul senzational, impreuna cu verdeturile combinate, pe care le poti asocia dupa placul tau!
  • covasa, miercuri, 27.07.2011 18:28
    mancaruri italienesti

    mancarea italienilor este mult mai dietetica decat a noastra.Eu am slabit15kg in trei luni de zile.Si inca ceva ei mananca multe fructe si nu beau cola si alcool ca romanii nostri si au si mancaruri foarte rafinate nu pline de osinza ca a noastra.Acolo se consuma mult peste vara si se trateaza daca sunt bolnavi la timp.asa ajung la cento anni

  • monik, marţi, 01.03.2011 11:46
    ...

    daca imi spuneti voi cat % dintre romani au program pentru masa?intr-adevar bucataria romaneasca e ff bun la fel ca altele numai ca noi romanii nu stim sa o apreciem.de fiecare data cand ma intorc in tara imi stric stomacul pt ca dimineata mananc o fleica de porc exact cand ma trezesc si la 12 mananc un brios.asta nu se numeste program.acum sa nu credeti ca ma pun in contra romanilor dar adevarul trebuie vazut si comentat nu sa ne ascundem dupa perdea si sa comentam

  • Sanda, luni, 08.02.2010 00:52
    CE TOT VB DE ITALIENI CA TRAIESC 90 DE ANI......

    Stiti ceva si americanii traiesc 90-100 de ani si mananca numai prostii. Si probabil ca asta se datoreaza faptului ca au dus-o bine nu aveau atatea griji ca si romanii. Dar bucataria romaneasca e extraordinara .Binenteles ca imi plac si unele retete italienesti dar nu toate mai ales ca multe sunt facute cu pasta...... e ok din cand in cand dar nu de trei ori pe zi.

  • maria, joi, 17.09.2009 05:59
    bucatarie

    Daca nu ati fi atit de snobi si nepriceputi.Si bucataria romaneasca e atit de suculenta si gustoasa atit de plina de legume si verdeturi si savoare si placere ,dar e mai bine sa savuram ce e al altuia si sa uitam cu ce ne-am facut mari.Puneti mina si va intrebati bunicile daca mamele sunt prea moderne si au uitat cratitele,sau cititi despre gastronomia noastra si veti vedea ca le bate pe ale altora si ca sanatate si ca aspect si ca prospetime si varietate.Eu nu neg alte bucatarii dar va spune un om care a trait niste ani buni pe afara ca nimic nu e atit de bun ca acasa,si nu sunt o patrioata ieftina.

  • mary, joi, 10.09.2009 13:49
    Nota zece pt preparatele italiene

    Cred ca sunt cei mai isteti daca ne referim la modul lor de a se hrani,eu una am stat in casa lor am mancat la masa lor si sunt foarte atenti la ceea ce consuma si nu degeaba uni ating venerabila varsta de 90 de ani,pt castiu sa combine alimentele si un lucru important ,,stiu sa respecte programul de masa'',

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro