Sosul Ragu
Mancaruri / 08.09.2009

Mod de preparare

Un sos delicios, bun si la paste, dar si la orice preparat (carne prajita sau rasol).

Ingrediente:

trei cepe, un ardei gras mare, doi morcovi, zece catei de usturoi, cinci - sase bete de telina, 1 kg carne tocata (jumatate vita, jumatate porc), 250 ml vin rosu sec, 500 ml de suc de rosii (sau rosii in bulion tocate marunt), piper, sare si o frunza de dafin.

Preparare:

- Toaca legumele marunt (inclusiv usturoiul si telina) si caleste-le in putin ulei. Pune un praf de sare peste legume si incinge bine uleiul. Adauga carnea si lasa totul sa se rumeneasca la foc iute. Amesteca mereu. Adauga frunza de dafin.
- Pune vinul si da focul mic. Lasa sa scada bine si pune rosiile, apoi condimenteaza cu sare si piper si lasa pe foc pana ajunge totul ca o pasta moale.
- Se serveste cu paste (amestecat sau pe deasupra).
- Carnea se poate inlocui cu ton macinat din conserva. Foloseste uleiul din conserva si vin alb.
Sfat Eva: Italienii amesteca un sfert din sos cu paste fierte (sosul este pentru sase portii). Ce ramane, pune peste paste, cand servesti, apoi presara parmezan sau cascaval ras si patrunjel. Sosul se poate pastra la frigider si se poate reincalzi.
  • vica, luni, 21.10.2013 09:16
    ragu

    vai de voi ce mai comentati,cu gramatica voastra ,e bine ca poti citi ca doar nu pui gramatica in ciorbe!!!!!!!!!!

  • koko, luni, 27.06.2011 17:26
    lol

    cata gramatica poti sa inveti aici.....soacramia...na-m....o-data....baiii treziti-va....sunteti romani...scrieti romaneste....sau scrie-ti....haaahahaha

  • alex, joi, 23.12.2010 20:58
    da

    ingredientele sunt bune,dar depinde de fiecare persoana cum prepara,nu la toti le iese la fel chear daca se explica detaliat,am facut ceva asemanator dar nu cu carne tocata ci cu carne de porc,servit ca preparat de baza...Voi incerca si reteta de mai sus,mrs

  • melinda, duminică, 05.09.2010 13:34
    sosul ragu

    FELICITARI!!!!!nota 10 fffff.foarte bun sosul...

  • lavinia, vineri, 09.07.2010 15:21
    PT ELENA THE BEST

    N-ai auzit de acest sos de cand esti in Italia asa cum n-ai auzit nici de gramatica...

  • elena the best, luni, 12.04.2010 17:18
    neplacut

    na-m auzit nici o-data de cand sunt in italia aceasta reteta ...!!!!

  • armagheddon, sâmbătă, 06.03.2010 16:23
    mai invatati meserie !!!!!!

    Din ce zona a Italiei este soacra ta ?/ eu sunt din Palermo si la noi se pune si manioc cu xin-tai, deci...... scuza-ma si sunt si bucatar profesionist de meserie, reteta de sus e ok si o recomand pt executare intocmai deci Felicitari !!!!

  • Antula, joi, 10.12.2009 19:52
    sosul ragu

    Sosul este delicios am incercat si eu reteta si mi-a placut este un sos de nota 10 cu felicitari!

  • zinica, miercuri, 07.10.2009 21:09
    sosul ragu

    ragu italian nu e cel ce lai scris tu nu se pune ardei ,nici atit de mult usturoi,si telina e multa, soacramia e italianca si cind iam citit reteta..... mia zis ca nu e corecta imi pare rau ca te contrazic DARRRRR

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro