Ingrediente
500 gr piept de pui dezosat şi fără piele
2 ouă
1 cană de făină
1/2 linguriţă sare
1/4 linguriţă piper
1 linguriţă de boia
1/2 linguriţă pudră de usturoi
250 ml ulei
Mod de preparare
Taie pieptul de pui în cubuleţe, apoi presără-le cu sare şi piper şi lasă-le timp de 10 minute ca să le pătrundă. Amestecă făina cu praful de usturoi şi cu boiaua, apoi pune totul într-o pungă.
Bate ouăle şi trece bucăţile de piept de pui prin ou, apoi pune carnea în pungă. Agită bine conţinutul, pentru ca totul să se amestece bine.
Aşează pe rând bucăţile de pui într-o tigaie cu ulei încins şi prăjeşte-le la foc potrivit, până când se rumenesc şi capătă o culoare aurie. Scoate carnea de pui pe o hârtie absorbantă şi lasă-le să se scurgă de ulei, apoi pune-le pe un platou.
Se serveşte cu ketchup, cu sos de roşii sau cu sos de usturoi şi cu cartofi prăjiţi.