Ingrediente
- 8-10 cartofi medii
- 3 linguri unt topit
- 25 g parmezan sau orice alt tip de brânză tare
- 3 g praf de usturoi sau căţei de usturoi
- 1 linguriţă de cimbru proaspăt sau uscat
- sare şi piper după gust
Mod de preparare
Se taie cartofii felii rotunde subţiri. Se pun feliile într-un castron mare, se adaugă untul topit, parmezanul ras, cimbrul, usturoul, sarea şi piperul. Se amestecă bine.
Se unge o tavă de brioşe cu untul rămas şi se aşază feliile ca şi cum ar fi petalele unei flori. Se presară cu piper.
Se coc timp de aproximativ o oră în cuptorul preîncălzit. Când sunt gata, se lasă la răcit timp de cinci minute şi se presară apoi cu brânză şi cimbru. Dacă nu vă place cimbrul, se poate folosi oregano, busuioc sau rozmarin.
Poftă bună!