Raţă cu sos de ciocolată
Mancaruri / 04.01.2011

Mod de preparare

O reţetă foarte simplă şi gustoasă, care trebuie încercată!


Ingredinte

2 kg raţă întreagă
200 g ciocolată neagră 75%
30 ml coniac
150 g orez integral

Mod de preparare

Raţa se tranşează pe parţi anatomice, care se frig în puţin ulei şi se pun apoi într-o tavă la cuptor circa 20 de minute, la foc mediu. În sosul format după prăjire se adaugă coniacul şi se flambează. Se adaugă puţină supă şi ciocolată. Se condimentează atât raţa scoasă de la cuptor cât şi sosul şi se serveşte cu orez integral simplu, fiert.

  • okiiVerzi, sâmbătă, 22.10.2011 18:24
    mama

    interesant...o s`o incerc maine la serviciu :D

  • MAMA, miercuri, 11.05.2011 02:15
    rara cu ciocolata

    ohh, te implor nu strica bunatate de RATA si mai bine pune-o asa cum este ea pe varza acra , freac-o cu lamaie si vodca si las-o la cuptor pana e carnea moale, iar ciocolata mananc-o la desert

  • dabija luiza, sâmbătă, 19.03.2011 19:53
    mancare fara foc

    e poate o ideie si de a economisi de consuma gazul!!!

  • sieeugatesc, vineri, 25.02.2011 11:25
    Idee fainä

    un pic puristä da Combinatia este tare...

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro