Rețetă franțuzească: Pate de foie gras
Mancaruri / 16.06.2015

Ingrediente

1,6 kg ficat de gâscă
1 lingură sare de mare
1/2 linguriţă piper negru măcinat
1/4 linguriţă nucşoară (proaspat răzuită)
1 lingură cognac
merișoare
vin roșu
lapte
dulceață de ceapă
pâine prăjită
 

Mod de preparare

Se dizolvă sarea de mare în lapte, apoi se adaugă ficatul, se acoperă cu lapte și se lasă 1-2 ore la frigider. După 2 ore se scoate ficatul din lapte și se lasă 15 minute la temperatura camerei.
Se curăță ficatul bine de pieliță, se taie bucăți, se presară cu condimente, sare, congnac și vin și se pune la cuptor, la 100 grade, timp de 40 de minute. Apoi se pasează cu furculița și se dă la rece.

Mod de servire
Se montează pe suport de pâine prăjită, cu dulceață de ceapă.

Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015.
Reţeta franțuzească ”Pâté de foie gras” a fost oferită şi preparată de Restaurantul Vaporu` şi poate fi degustată zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr. 2, București (vis-a-vis de Parcul Carol).

  • andreea, sâmbătă, 09.01.2016 15:58
    despre peste

    eu sunt andreea este foarte bun

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro