Prăjitură cu ciocolată şi îngheţată
Desert / 11.06.2015

Ingrediente

1 ciocolată cu peste 60% cacao (200 de grame);
1 cană cu orez expandat;
1 lingură de piure de castane (opţional);
puţină apă.

3 banane congelate;
1 piersică coaptă bine.

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul se topeşte la abur ciocolata, după care se încorporează în ea orezul expandat, puţină apă şi piureul de castane.
Se toarnă blatul într-o caserolă în care se pune foaie de copt pentru a scoate mai uşor prăjitura şi se apasă cu o spatulă.
După ce s-a răcit, se introduce la congelator o oră până se întăreşte puţin.
Între timp se mixează în robotul de bucătărie bananele congelate cu piersica şi se toarnă îngheţata peste blatul crocant.
Se lasă la frigider câteva ore, iar înainte de a servi prăjitura se lasă 5 minute la temperatura camerei.

  • diana, vineri, 17.07.2015 16:43
    prajitura cu ciocolatat si inghetata

    am incercat si eu prajitura si este super doar ca aveti grija sa nu se topeasca inghetata pofta buna

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro