Ingrediente
4 cartofi mici fierţi, decojiţi şi mărunţiţi
6 ouă
2 cârnăciori uscaţi
rozmarin proapăt sau uscat
1 ceapă
zeamă de la o lămâie
ulei de măsline extravirgin
sare
piper
frunze proaspete de pătrunjel.
Mod de preparare
Se încălzeşte cuptorul în prealabil.
Se bat bine ouăle.
Se pun înr-o tigaie feliile de cârnăciori şi cartofii până se călesc împreună puţin, după care se pun pe o farfurie.
În grăsimea din tigaie se adaugă rozmarinul şi ouăle bătute, iar la suprafaţă amestecul de cartofi cu cârnaciori.
Se pune tigaia la cuptor până ce ouăle sunt pătrunse.
Între timp se taie ceapa în felii subţiri şi se freacă bine cu sare, piper, ulei de măsline şi frunze de pătrunjel.
Se scoate omleta din cuptor şi se presară peste ea salata de ceapă.