Salata de conopida
Mod de preparare
Este un aperitiv minunat, dar si o garnitura la friptura.Ingrediente: o conopida, doua cepe rosii, trei galbenusuri de ou, ulei, sare, piper, 150 grame iaurt sau o lingura, doua de smantana.
Preparare: Fierbe conopida, desfacuta buchetele, dar si cotoarele taiate bucatele, in abur. Daca nu ai o oala speciala, pentru fiert in abur, foloseste o oala inalta si o sita cu diametrul cat gura oalei. Pune apa cat sa atinga fundul sitei si adauga conopida in sita. Pune totul pe foc, acoperit cu un capac sau cu folie de aluminiu. Cand este gata, striveste-o usor cu furculita, fara sa o pasezi. Striveste mai ales cotoarele si lasa florile cat mai intregi. Cat fierbe conopida, prepara din trei galbenusuri circa 250 grame maioneza. Taie ceapa fin si amestec-o cu mana, ca sa se inmoaie, dupa ce ai pus un praf de sare. Amesteca conopida, maioneza si ceapa. Adauga smantana sau iaurtul si mai amesteca putin. Da salata la rece o ora doua.
Sfat Eva: Poti pune in salata si verdeata taiata marunt si un ardei iute mic, taiat foarte fin.
Da, cred ca e f buna ac salata.Obisnuiesc sa fac si eu conopida, dar eu o fierb in apa cu sare. Cand e gata, o las sa se scurga de zeama. Separat intr-o tigaie pun un pic de ulei de masline si prajesc cativa catei de usturoi.Apoi adaug conopida si amestec usor sa nu se zdrobeasca.
hmm nu stiam k se poate pune ceapa si smantana in salata d conopida. super! am sa incerc sa fac si asa
kred k e super buna salata aceasta,si nu m-am gandit niciodata la asa cv,cand am citit in primul rand k se fierbe conopida am crezut k o face pane.....