Mod de preparare
Merita sa incerci reteta. Este extraordinara!
Ingrediente: o pulpa de pui, 750 grame dovleac, o bucata de telina, unul-doi morcovi, un cartof, doua cepe, frunze de telina, 50 grame unt, un pahar de lapte si trei linguri de smantana, sare, piper, un varf de cutit de nucsoara.
Preparare:
- Curata dovleacul de coaja si taie-l in bucati potrivit de mari. Impacheteaza-l in folie de aluminiu, cat mai etans, dupa ce ai pus pe dovleac bucatele de unt.
-Pune-l intr-o tava si baga-l in cuptorul incins bine, la foc potrivit, circa 45-50 de minute, sa se coaca. Cand s-a inmuiat (il poti incerca cu degetul), scoate-l si lasa-l sa se racoreasca fara sa desfaci pachetul.
- Pune la foc pulpa de pui, impreuna cu morcovul telina si cartoful, cu apa, intr-o oala cu capac si lasa-le sa fiarba bine.
- Toaca ceapa marunt si pune-o la calit in putin ulei. Nu trebuie sa se arda si nici sa se prajeasca, ci doar sa se inmoaie putin. Adauga peste ceapa, dovleacul, strivit cu furculita si tot sucul lasat de dovleac la copt. Amesteca.
- Scoate carnea de pe os. Intr-un vas, pune legumele fierte, dovleacul calit cu ceapa si carnea de pui. Foloseste un blender sau un mixer si omogenizeaza totul pana rezulta un piure. Subtiaza cu supa ramasa, pana la consistenta care iti place.
- Pune pe foc si lasa supa sa mai dea un clocot. Adauga laptele si smantana, piperul si nucsoara. Potriveste de sare. Cand este gata, pune frunzele de telina tocate marunt.
- Serveste supa cu paine neagra.