Sarmalute in foi de vita
Mancaruri / 19.07.2013

Ingrediente

• 500 gr rosii cherry • 6 buc. ceapa alba • un praf de sare • 1 kg carne amestec • o leg. patrunjel verde • o leg. leustean • o leg. marar verde • 100 gr orez • 90 buc. frunza de vie murata • 8 linguri bulion • un praf de piper macinat

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt ,se pune la calit si se lasa sa se raceasca. Se spala orezul si se pune la foc mic pentru 10 minute , dupa care se lasa sa se raceasca.Verdeturile se spala, se toaca marunt si se adauga totul peste carnea tocata.Se adauga bulionul, sarea si piperul, se amesteca si ne pregatim sa rulam sarmalutele. Pe fundul oalei se pun frunze de vie, cateva cotoare de leustean si patrunjel verde, un rand de sarmale si cateva rosii chery si tot asa pana terminam sarmalele. Deasupra se pun cateva frunze de vie , restul de sos de la rosiile chery ,se adauga apa cat sa le cuprinda si doua degete deasupra si se dau la foc mic.Se servesc calde cu mamaliguta. Pofta buna !

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro