Ingrediente
2 bucăţi file de somon
1 linguriţă cu piper negru măcinat
1/2 linguriţă boia de ardei
1/4 linguriţă pudră de ardei iute cayenne
1 linguriţă cu usturoi pisat
1 lingură cu muştar Dijon
1 lingură cu zahăr brun
1/4 linguriţă cu sare
1 lingură cu ulei de măsline
Pentru ceapa caramelizată:
1 1/2 linguri cu ceapă tocată mărunt
2 linguri cu ulei de măsline
Mod de preparare
Amestecă într-un bol mic piperul, boia, pudra de ardei cayenne, usturoiul pisat, muştarul, zahărul brun şi sarea.
Adaugă o lingură de ulei de măsline pentru a forma o pastă.
Unge peştele file cu pasta rezultată şi lasă la marinat timp de 30 de minute, la temperatura camerei.
Încinge două linguri de ulei de măsline într-o tigaie mică, pune ceapa şi căleşte-o până devine uşor maronie, timp de aproximativ 10 minute.
Într-o altă tigaie cu suprafaţă nonaderentă, prăjeşte peştele până devine auriu pe ambele părţi, aproximativ 4 minute pentru fiecare parte.
Toarnă ceapa călită peste peşte înainte de a servi.