Somon si pastrav somonat cu ardei si orez
Mancaruri / 26.04.2013

Ingrediente

Pentru 6-7 portii: file somon 250 g, file pastrav somonat 500 g, 2 linguri faina, 1 lingura busuioc, 1 lingura rozmarin, piper, sare, 3 linguri ulei, 4 ardei grasi (de culori diferite), 200 g orez.

Mod de preparare

Alegi si speli orezul, apoi il pui la fiert cu 250 ml apa usor sarata, impreuna cu 1 lingura ulei. Din cand in cand amesteci pentru a nu se prinde de baza cratitei. Intr-un castron amesteci faina cu rozmarinul, busuiocul si piperul dupa gust. Speli fileurile de peste, le tai in bucati de marime medie si le treci prin amestecul pregatit. Calesti bucatile de peste in uleiul ramas. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga ulei. Intre timp, cureti si speli ardeii. Ii tai in fasii, dupa care ii adaugi in tigaie alaturi de peste. Cand ardeii s-au inmuiat si sunt patrunsi,atunci vei sti ca si somonul e gata (somonul nu trebuie lasat sa se desfaca in bucati prea mici in tigaie). Sarezi apoi mancarea deupa gust. Portionezi in farfurii atat pestele si ardeii, cat si orezul.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro