Sote de morcovi cu boabe de mustar
Mod de preparare
Reteta este originara din Ile-de-France, iar ingredientele sunt pentru patru portii. Prepara aceasta bunatate chiar inainte de a o servi si foloseste morcovi tineri. Ai nevoie de maxim 30 de minute.Ingrediente: 100 grame de unt, 12 morcovi potriviti (tineri si proaspeti), sucul de la o portocala, o lingurita de boabe de mustar, o lingura de zahar brun.
Preparare: Spala si curata morcovi. Taie-i pe lung in bastonase. Pune untul la topit, iar cand s-a incins, caleste morcovii. Adauga, dupa gust, zaharul, sarea si piperul. Caleste morcovi amestecand circa 15-20 de minute.
Ca sa se faca mai repede, poti acoperi vasul in care se calesc morcovii cu un capac. Adauga sucul de portocala cand morcovii sunt aproape gata. Adauga si boabele de mustar si mai lasa totul pe foc cateva minute. Serveste imediat, simplu sau alaturi de paste sau pui la gratar.