Supa de morcovi cu nuca de cocos
Mod de preparare
Este posibil sa fii tentata sa ceri acest fel de mancare intr-un restaurant de lux, dar acest deliciu poate fi preparat la tine in bucatarie. Reteta originara vine din Ile-de-France, iar ingredientele sunt pentru patru portii.Ingrediente: 500 grame de morcovi, o nuca de cocos intreaga, un litru de supa de carne, 50 grame de unt, sare, piper, cateva frunze de telina.
Preparare: Curata morcovii si taie-i rondele. Pune morcovii la fiert in apa fierbinte si lasa-i circa 15-20 de minute. Scurge apa, adauga supa de carne si lasa supa sa clocoteasca. Pune totul intr-un blender si mixeaza. Pune din noua supa-crema pe foc si adauga sucul dintr-o nuca de cocos.
Razuieste nuca, caleste-o in putin unt si pune totul peste supa. Adauga putina vedeata si serveste supa calda cu nuca de cocos proaspat rasa deasupra.